Nu Verder

Ton Bannink (projectleider schoenendoosactie) is al een tijdje druk bezig om kleinere verwerkings eenheden op te zetten.

ook hiervoor zijn bijvul materialen nodig.

Daarom nogmaals:

Gerrit en Janny Vink hebben aangegeven wel materialen te willen aannemen voor de Schoenendoosactie. Het adres en telefoonnummer zijn: Nieuwe dam 22 in Ochten, 0344-642292

Arie en Conny blijven dit ook doen voor 'deze' kant (Elst, Heteren, Driel, Zetten) van de Betuwe, Dorpsstraat 12 Heteren, 06-21220705

Wij hopen dat de vele mensen die in de Betuwe actief zijn met inzamelen en/of maken van goederen die blijven doen t.b.v. de actie.
Mocht je vragen hebben, mag je altijd contact opnemen met Arie & Conny de Wit (06-21220705) of Janny en Gerrit Vink (0344-642292)

Finale

De Finale.

wat bedoelen we hiermee; tot begin mei is Ton Bannink (projectleider Schoenendoosactie) i.s.m. GAiN bezig geweest of er toch nog vrijwilligers waren die VC Betuwe zouden kunnen voortzetten. Dit is helaas niet gelukt.

Na ook het wegvallen van VC Zuidland wordt er vanuit de landelijke actie ingezet op kleinschaliger locaties die zo'n 1000 of 1500 dozen kunnen controleren.

Daarvoor is een grote campagne opgezet, maar dat heeft tot op heden nog geen locatie opgeleverd in regio Betuwe. Denk je hier toch nog iets in te kunnen betekenen of heb je vragen stuur dan even een berichtje naar de landelijke actie: info@schoenendoosactie.nl

Gerrit en Janny Vink hebben aangegeven wel materialen te willen aannemen voor de Schoenendoosactie. Het adres en telefoonnummer zijn: Nieuwe dam 22 in Ochten, 0344-642292

Arie en Conny blijven dit ook doen voor 'deze' kant (Elst, Heteren, Driel, Zetten) van de Betuwe, Dorpsstraat 12 Heteren, 06-21220705

Wij hopen dat de vele mensen die in de Betuwe actief zijn met inzamelen en/of maken van goederen die blijven doen t.b.v. de actie.
Mocht je vragen hebben, mag je altijd contact opnemen met Arie & Conny de Wit (06-21220705) of Lobke van Veenendaal (06-30022411).

Wij willen jullie in ieder geval hartelijk bedanken voor alle inzet gedurende de 6 jaar dat wij samen bezig zijn geweest.
In die periode hebben wij met elkaar tienduizenden kinderen het cadeau van hun leven bezorgd.


Hartelijke groeten,

Conny en Arie de Wit en Lobke van Veenendaal
Ex-Coördinatoren Verwerkingscentrum Schoenendoosactie Betuwe

Lossen in Moldavie

Gezien de spanningen in het gebied rondom Moldavië willen we jullie het volgende, wat we vanmiddag (25 Feb) ontvangen hebben, niet onthouden.

Vanmiddag is de laatste lading gelost in de stad Balti, daarna reizen ze via Roemenië terug.

Het 2e transport, naar Transnistrië, (noorden van Moldavië) wordt volgende week bekeken of dit nog door kan gaan.

In ieder geval een paar foto’s van het lossen in Balti.

We bidden en hopen dat de situatie zich ten goede zal keren.

BALANS

Nu de afronding van de actieve periode achter ons ligt, hebben we als coördinatoren van het Verwerkingscentrum Betuwe de balans opgemaakt.
We kijken terug op een mooie maar drukke periode afgelopen jaar, waarin we het zeker spannend vonden hoe het allemaal rondom de corona zou gaan verlopen. Maar we zijn erg blij dat het allemaal door heeft kunnen gaan en we zelfs meer dozen dan het jaar ervoor hebben kunnen verwerken.

Als we naar de toekomst kijken, maken we (Arie, Conny en Lobke) ons toch wel ernstige zorgen over het voortbestaan van het Verwerkingscentrum in deze vorm. Als beheerders/trekkers team kunnen wij helaas niet meer doorgaan met z’n drieën zoals het de afgelopen 6 jaar ging.
Hoe de actie-periode dan wel vorm te geven? hebben we helaas nu nog geen passend antwoord op.

Tot 1 Mei wordt er nog wel de tijd genomen om nieuwe beheerders te vinden, met steun vanuit de organisatie. Bijvoorbeeld door een publiciteitscampagne, maar daar weten wij nu ook nog niks van. Mocht hier meer duidelijkheid in komen dan melden we dat via de mail/nieuwsbrief.

We willen een ieder die zich de afgelopen 6 jaar samen met ons heeft ingezet voor de actie, via deze weg zeker heel erg bedanken! En we willen nogmaals aangeven dat het voor ons geen makkelijk besluit was.

VRACHTWAGEN GELADEN

Vandaag (15 februari) is de vrachtwagen geladen voor de 1e lading naar Moldavië, altijd weer een hele klus om de vrachtwagen doos voor doos (met de hand!) te laden. Maar het is weer gelukt, er zijn er 7880 geladen!

Er blijft nog een kleine lading in het VC staan voor een latere zending (gaat naar een ander deel van Moldavië) dit wordt geladen als vrachtwagen weer terug is in de eerste week van maart. Mochten daar evt. nog handjes voor nodig zijn om te helpen bij het laden dan horen jullie het! (filmpje van wegrijden vrachtwagen)

De actieperiode zit er op …. en ja, alle schoenendozen zijn verzendklaar

Zaterdagmiddag 29 Januari hebben we dan toch echt de allerlaatste schoenendoos verzendklaar kunnen maken! In totaal hebben we in 3 weken tijd 11348 schoenendozen gecontroleerd, bijgevuld waar nodig én verzendklaar kunnen maken in 1217 exportdozen voor de kinderen in Moldavië.

We mogen

Net voor de kerstdagen kregen we bericht van de gemeente Neder-Betuwe dat we, mits we onze Covid-19 regels handhaven, met de Schoenendoosactie mogen beginnen op DV 10 Januari 2022.

We hopen dan iedereen te zien die zich opgegeven heeft.

Rest ons U allen een gezond en veilig oud- en nieuw en een Gezegend 2022 toe te wensen.

Inschrijven

Vandaag (7 Dec 2021) het volgende bericht verstuurd aan de vrijwilligers lijst:

Beste Vrijwilligers, 

We mogen weer, de gemeente Neder-Betuwe heeft groen licht gegeven, op basis van de kennis zoals ze nu hebben.  We gaan weer voor de "Corona-opstelling" welke gelijk is aan die van vorig jaar. We zullen 15 aparte werkplekken gaan inrichten, met bij iedere werkplek het benodigde bijvulmateriaal binnen handbereik, zonder van de werkplek af te hoeven.  Zo kunnen we de 1,5 meter goed waarborgen.  

Een van de belangrijkste voorwaarden is dat de ruimte GEEN openbare ruimte is. Dus alleen de mensen welke zich opgeven mogen er zijn. Spontane inloop is dus niet mogelijk! In ons geval zullen er dus max 15 vrijwilligers zijn welke aan de 15 werkplekken kunnen "werken".  

Verder is het dragen van een mondkapje verplicht! Bij binnenkomst moet je je registreren en tevens tekenen dat je corona-klachten vrij bent. Met Corona gerelateerde klachten thuisblijven AUB! (wel op tijd melden, dan kunnen we vervanging verzorgen) Ook is er per werkplek desinfectie-gel aanwezig en worden de werkplekken meerdere malen schoongemaakt. 

Let op!

Anders dan vorig jaar is dat we dit jaar bij de toegang een QR-code check zullen uitvoeren. Dit doen we voor jou en onze gezondheid..... (lees corona protocol)

 

Wat vragen we nu van jou???

  1. Geeft je z.s.m. op via de intekenlijst in de bijlage zodat er een 1e rooster gemaakt kan worden,
  2. In verband met het extra schoonmaken van de werkplekken, zou het fijn zijn als er hele dagen gepland zouden kunnen worden. Maar minimaal één dagdeel 
  3. Echtparen kunnen helaas NIET samen aan 1 tafel. Hiervoor rekenen we 2 werkplekken. Dus apart inschrijven aub.
  4. We hopen 3 weken te kunnen draaien, langer gaat helaas niet i.v.m. de afspraken rondom het pand waar we in zitten.
  5. Zorg dat je een geldige QR-code hebt in de actie-periode.

 

Hoe kun je je opgeven?

  1. Open de intekenlijst
  2. Download hem op je computer,
  3. Vul hem in,
  4. Sla hem op, op je eigen computer,
  5. Verstuur hem in een nieuwe mail als bijlage naar: info@schoenendoosactiebetuwe.nl

Voor het eind van het jaar hoor je via de mail of je ook ingedeeld bent op de dagen die je opgegeven hebt. Het is altijd een hele puzzel!

En ook het lezen van het Corona-protocol zouden we zeer op prijs stellen!

We hopen snel wat van jullie te horen...want zonder jullie hulp kunnen we het echt niet!

Voorlopige planning

Hieronder een voorlopig planning van uitzoek/sorteer-momenten waar we weer vrijwilligers voor zoeken. We denken aan max 6 personen per keer.

- 15 nov (ma. avond, 19.00 tot 21.00)

- 19 nov (vrij. Morgen, 09.00 tot 13.00)

- 27 nov (za. Morgen, 09.00 tot 13.00)  

- 14 dec (di. Avond, 19.00 tot 21.00)  

-  8 jan (za. Morgen, 09.00 tot 13.00)

Dit alles natuurlijk onder voorbehoud van goedkeuring gemeente Neder-Betuwe en Covid-19 maatregelen van de overheid.

Mocht U mee willen helpen, geef U dan op aan via mail betuwe@schoenendoosactie.nl

Mooi Nieuws

We mogen weer het pand van de 'SPAR' in Kesteren gebruiken voor de aankomende actieperiode. Hier zijn we super blij mee.

Sponsoring

Sponsoring, in welke vorm dan ook, is altijd welkom. Heeft U nog ideeën hierover, laat het ons weten.
Zeker nu er minder materialen "binnenkomen" is een financiële bijdrage heel erg welkom om materialen aan te kunnen schaffen.

De afgelopen maanden

We hebben natuurlijk niet echt stilgezeten. De zoektocht naar ruimte heeft best wel wat tijd gevraagd.
Er zijn veel vrijwilligers ook thuis actief geweest met o.a. breien, naaien, sieraden maken en nog veel meer.
Ook zijn er regelmatig mensen langsgekomen die spullen bij ons thuis gebracht hebben.

Verwerkingscentrum Betuwe is onderdeel van de landelijke Schoenendoosactie van GAiN.