Zo kun jij helpen

bijvulmateriaal verzamelen

Voor het bijvullen van de schoenendozen hebben we veel spullen nodig als speelgoed, kleding, schoolspullen en toiletartikelen. We noemen dit bijvulmateriaal. Jij kunt ons helpen dit te verzamelen. In de download staat een lijst met het gewenste bijvulmateriaal wat we zoeken. Verzamelen kan door in je eigen huis te kijken, bij familie en vrienden te vragen of oproepen te plaatsen.

We vragen je om alleen artikelen bij ons in te leveren die op de lijst staan. Verder vragen we dat de artikelen heel, schoon en compleet zijn. Heb je andere spullen dan op de lijst vermeld staan waarvan je denkt dat wij het goed kunnen gebruiken, neem dan eerst contact met ons op via de mail, bij voorkeur met een foto erbij. 

Lijst Gewenst Bijvulmateriaal VC Betuwe (Koud land)  (Warm land)

 

bijvulmateriaal maken: naaien, breien, rijgen

Ben je creatief? Dan kun je ook veel voor ons betekenen zoals;

  • tassen, knikkerzakjes of pennenzakjes naaien
  • kettingen/armbandjes rijgen
  • bijvulmateriaal haken/breien
  • schoenendozen versieren?

Hierbij zijn de afmetingen heel belangrijk, zodat alles ook goed in de schoenendozen past. Zo is bijvoorbeeld een gebreide tas te dik voor in een schoenendoos. Zie het document 'zelf te maken bijvulmateriaal' met daarin alle maten en verschillende ideeën voor het maken van bijvulmateriaal. 

Zolang de voorraad strekt, zijn er voor het naaien van pennenzakje klant-en-klare pakketjes. In de pakketjes zitten op maat geknipte lappen, koordjes en een instructie. Wil je hiervan gebruik maken? stuur ons dan even een berichtje. (we versturen de pakketjes niet, zijn alleen op te halen in Kesteren)

Patroon Barbiekleding (Diverse Kleding) (Jurken)

helpen bij het controleren van schoenendozen

Tijdens de verwerkingsperiode kun jij helpen bij het verzendklaar maken van de schoenendozen. Voordat de gevulde schoenendozen verpakt worden in exportdozen, controleren we de inhoud van de schoenendoos. Zo weten we zeker dat de spullen die in de schoenendoos zitten geschikt zijn voor het kind dat ze ontvangt. Verder zorgen we ervoor dat de dozen gelijkwaardig gevuld zijn. De kinderen die de schoenendoos ontvangen hebben vaak nog nooit een cadeau gekregen! Dan is het extra belangrijk dat het een mooi cadeau is. Uit ervaring kunnen we zeggen dat het super leuk is om te doen, gezellig en het geeft veel voldoening. Na de controle van de schoenendoos is de eerstvolgende die de doos openmaakt een kind in het doelland en geloof maar dat die blij is dat jij zo je best gedaan hebt!

Het is een flinke klus om ca. 10000 schoenendozen te controleren en verzendklaar te maken. Dat lukt alleen maar met heel veel helpende handen. Je bent dus van harte welkom om ons te komen helpen. Ben je nieuwsgierig geworden? Volg dan al het nieuws over de verwerkingsperiode hier

Doneren

Een donatie is altijd welkom. Van jouw donatie kunnen we bijvulmateriaal aanschaffen voor het aanvullen van de schoenendozen. Overmaken kan naar GAiN (Stichting Global Aid Network Holland): NL83INGB0000334243 o.v.v. VC-Betuwe.

Vul een schoenendoos

Wat kan jij doen voor een kind in armoede? Meer dan je denkt!

Doe mee aan de Schoenendoosactie en tover een simpele schoenendoos om tot een kostbaar geschenk.

Verwerkingscentrum Betuwe is onderdeel van de landelijke Schoenendoosactie van GAiN.